3 juni 2015

Het nominatieproces

De nominatiecommissie stelt de longlists voor de Zilveren en Gouden Notekraker op. Vervolgens is het geheel aan de collega-muzikanten om te bepalen wie de winnaars worden van de Gouden en Zilveren Notekraker. In 2019 gebeurt dit weer in twee stemrondes: 

Stemronde 1
Er wordt gestemd op de 10 genomineerden per categorie. Deze stemronde loopt van 23 mei tot en met 26 juni. 

Stemronde 2
Uit de eerste stemronde komen 3 namen naar voren waar in de tweede stemronde de definitieve stem op uitgebracht kan worden. 

De bekendmaking van de winnaars is in Paradiso op 24 september.

De nominatiecommissie
De commissie bestaat uit:

  •       Erwin Angad-Gaur (voorzitter namens de vakbond en licentiehouder Ntb, tevens zanger, componist en schrijver, voorzitter Raad van Aangeslotenen Sena).  
  •       Matthijs van Duijvenbode: (namens organisator Dutch Performers House, tevens pianist, componist, producer en manager van diverse artiesten, lid van de Raad van Aangeslotenen van Sena)
  •       Corine Haitjema (organisator, video producent, online strateeg)
  •       Jessica van Amerongen (muziekredacteur DWDD)
  •       Jan-Willem Roodbeen (radio presentator NPO Radio 2) 
  •      Coen Witteveen (saxofonist, producer, cultuur inspirator)

De selectiecriteria

Zilver
De smaakmaker van afgelopen seizoen, opvallend nieuw toptalent met maximaal 1 album. 

Goud
Heeft al meerder jaren een vaste, inspirerende waarde binnen de Nederlandse muziekindustrie en op Nederlandse podia. Is het afgelopen seizoen met een nieuw album uitgekomen of heeft zich op andere wijze opvallend ingezet in de muziek.  

De commissie is verantwoordelijk voor het nominatiecriteria- en selectiebeleid krijgt inzage in en voert controle uit over de stemuitslagen.