Douwe Bob wint Gouden Notekraker Muziek 2016

19 september 2016 – Zanger Douwe Bob en actrice Thekla Reuten zijn de winnaars van de Gouden Notekraker 2016. Bij Sena en NORMA aangesloten collega-artiesten en -acteurs bestempelden hun prestaties als de meest bijzondere van het afgelopen seizoen. Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest 2015 en Matthijs van de Sande Bakhuyzen wonnen de Zilveren Notekrakers, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent.
De Gouden Notekraker is de prijs van uitvoerende kunstenaars voor uitvoerende kunstenaars. In de categorie Muziek liet Douwe Bob de overige genomineerden Anton Goudsmit en My Baby achter zich. Thekla Reuten won, in de categorie Televisie, van Waldemar Torenstra en Thomas Acda. De winnaars namen de prijs maandagavond in ontvangst in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De presentatie was in handen van cabaretier Pieter Derks.
Douwe Bob – winnaar Gouden Notekraker Muziek 2016
Douwe Bob won in 2012 de talentenjacht ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Het jaar erop bracht hij in eigen beheer zijn debuutalbum ‘Born in a storm’ uit. Na talloze tournees was hij in 2014 een van de Ambassadeurs voor de Vrijheid en had hij datzelfde jaar een hitsingle met Anouk. In 2015 verscheen het album ‘Pass It On’ dat de eerste plek haalde op de albumhitlijst.
Douwe Bob vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival 2016 in Stockholm. Met het nummer ‘Slow down’, dat hij in het Spaanse Andalusië schreef, behaalde hij de elfde plaats. Momenteel toert hij door het land met ‘Fool Bar XL’, naar de naam van zijn derde album dat in mei uitkwam.

goudenotekraker-winnaars-2016 - Goud Muziek

Vorig jaar wonnen Dotan en Kim van Kooten de Gouden Notekraker en werd de Zilveren Notekraker toebedeeld aan Jett Rebel en Naomi van Es. Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn Wouter Hamel, Daan Schuurmans, Annet Malherbe, Racoon, Carice van Houten, Caro Emerald, Anna Drijver, Bløf en Ellen ten Damme. Op www.goudennotekraker.nl is de volledige lijst van winnaars van 1974 tot en met 2015 te vinden.