Celine Cairo en Sarah Bannier winnen de Zilveren Notekraker 2017

Paradiso, 4 september 2017

Bij Sena en NORMA aangesloten collega-artiesten en -acteurs bestempelden hun prestaties als de meest bijzondere van het afgelopen seizoen. Celine Cairo en Sarah Bannier wonnen de Zilveren Notekrakers, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent.

Celine Cairo – winnares Zilveren Notekraker Muziek 2017
Na een eerste EP die veel stof deed opwaaien in 2010 schreef Celine Cairo (1990) de nummers voor haar tweede EP Follow. Voor haar debuutalbum Free Fall deed ze inspiratie op in Los Angeles en New York. In LA vond ze producer Bill Lefler, die o.a. Laura Jansen, Dotan en Ingrid Michaelson produceerde, met wie ze haar frisse Indie/Pop-sound smeedde en uiteindelijk het album opnam. Het resultaat is een dromerige maar stevige popplaat vol verhalende liedjes.                                              Ze stond meermaals in DWDD, verkocht kleine en grote zalen uit en trad op in New York, Hamburg, Brussel en Kaapstad.

Sarah Bannier – winnares Zilveren Notekraker Televisie 2017
Actrice Sarah Bannier (1990) groeide op in Bussum en studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze was onlangs te zien in de avontuurlijke jeugdserie Lost in the Game bij Zapp en in het Sinterklaasjournaal van de NTR. Begin 2017 was Sarah te zien in de serie B.A.B.S. waarin zij de vaste rij-instructrice van Loek Nieuwenhaag (gespeeld door Diederik Ebbinge) speelt. Zij dankt haar nominatie voor de Zilveren Notekraker aan haar vertolking van de jonge Mieke in de VPRO dramaserie De Maatschap, geïnspireerd op de familie Moszkowicz en geregisseerd door Michiel van Jaarsveld.

Vorig jaar wonnen Douwe Bob en Thekla Reuten de Gouden Notekraker en werd de Zilveren Notekraker toebedeeld aan het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker zijn o.a. Dotan, Kim van Kooten, Wouter Hamel, Daan Schuurmans, Annet Malherbe, Racoon, Carice van Houten, Caro Emerald en Anna Drijver. Op www.goudennotekraker.nl is de volledige lijst van winnaars van 1974 tot en met 2016 te vinden.

Uitzending op Cultura

De TV-registratie van de optredens én de uitreikingen van de Zilveren en Gouden Notekrakers 2017 is a.s. zaterdag 9 september om 19u35 terug te zien op NPO Cultura.

Herhalingen van deze registratie zijn:

zo. 10-09 om 10u50 / ma. 11-09 om 17u38 / di. 12-09 om 09u03 / do. 14-09 om 06u45

Foto: Eelkje Colmjon